За БФС продължава да няма нищо притеснително в струпването на фенове,

...
За БФС продължава да няма нищо притеснително в струпването на фенове,
Коментари Харесай

БФС все така игнорира скупчените агитки

За БФС продължава да няма нищо притеснително в струпването на почитатели, изключително в агитките, по време на мачовете в Ефбет лига след подновяването на сезона. Видно е по това, че липсва реакция от страна на футболния съюз макар притеснителната плътност в секторите с най-запалени последователи, видна и на тв екраните, и на снимките от мачовете.

Едната (от мача " Ботев " - " ЦСКА-София " за купата) е правена няколко часа откакто здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че не е удовлетворен от неспазването на напътствията за сигурност на феновете на българските игрища.

" Трябва малко време, с цел да се научим и там (бел.ред. - на стадионите) да демонстрираме своята просвета на държание. След тези три дни (бел.ред. - рестартирането на първенството), в които имаше футболни мачове, нещата и ограниченията, които би трябвало да се подхващат в идващите кръгове от шампионата, са ни ясни и ние ще създадем нужната организация това да не се повтаря. Много е значимо всеки от нас да бъде извънредно порядъчен и да съблюдава тези условия ", сподели Ананиев.

Но не би... Другите фотоси (произволно избрани) са правени няколко дни по-късно - по време на XXVI кръг, когато към този момент всички нередности трябваше да бъдат отстранени. 

Оставяме настрани почитателите, които се кълняха, че ще бъдат извънредно виновни - единствено и единствено да бъдат позволени по трибуните, до момента в който по други места в Европа мачовете се възобновиха без аудитория.

Но виновните органи в БФС - Медицинската и Дисциплинарната комисия, не дадоха симптом, че са забелязали нередностите, които избождат очите. Нищо, че от БФС  обявиха пред " Сега ", че ще предприемат ограничения. На трите си съвещания след рестарта на сезона Дисциплинарната комисия се занимава с нормалните действия - глобите за футболисти и наказания за потребление на димки, факли и бомбички или нецензурни викания. Но няма нито едно решение, което да покаже, че е обърнато внимание на казуса.

А и самите клубове очевидно не считат, че се прави нещо неправилно. Новият притежател на " Левски " Наско Сираков дори акцентира, че клубът му е бил похвален за организацията по трибуните по време на дербито с " Лудогорец ".

Сега, след 15 юни, когато към този момент е разрешено да се запълва до 50% от потенциала на стадионите, контролът очевидно ще е още по-занижен. А ежедневните данни за новозаразени от COVID-19 не демонстрират внезапен спад, даже в противен случай...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР